MOTORSPORT

Lapin Jämsän keikka hyvä osoitus Tuohinon tiimin ja M-Sportin toimivasta yhteistyöstä

Esapekka Lappi ja kartanlukija Janne Ferm kilpailevat Jämsän pienoisrallissa lauantaina 8. elokuuta Janne Tuohinon JanPro Racing -tiimin Ford Fiesta WRC -autolla.

Omalla kuljettajaurallaan 49 MM-ralliin startannut Janne Tuohino hankki rallin MM-sarjasta tutulta M-Sportilta Fordin ns. uuden sukupolven WRC-auton tammikuussa 2019. Tuohino itse ajoi kyseisellä autolla ensimmäisen kilpailun tiiminsä väreissä Ruotsin MM-rallissa helmikuussa 2019 ja jo silloin Tuohino kehui, että yhteistyö M-Sportin kanssa tulee olemaan tiivistä.

– JanPro Racing tekee tiivistä yhteistyötä M-Sportin kanssa ollen MM-ralleissa tehdastiimin huoltoalueella. Muissa kilpailuissa tiimin oma henkilökunta pitää huolen autosta ja asiakkaan toiveista. Tämä on siis ainutlaatuinen projekti koko maailmassa, Tuohino sanoi tammikuussa 2019.

Tuohinon tiimistä tuli samalla ensimmäinen yksityistiimi maailmassa, joka vuokraa viimeisimpien sääntöjen mukaista WRC-autoa yksityiskuljettajille. Viimeisin tällä autolla ajettu kilpailu on tammikuinen Tunturiralli Rovaniemellä ja seuraava puolestaan elokuussa Jämsässä ajettava pienoisralli, missä rattiin hyppää kuljettajien MM-pisteissä talvikauden jälkeen seitsemäntenä oleva Esapekka Lappi, M-Sport Ford -tallin kuljettaja rallin MM-sarjassa.

– On todella hienoa päästä taas takaisin tositoimiin JanPro Racingin väreissä ja suuri kunnia saada tarjota palvelujamme Ford Fiesta WRC -autolla yhdelle M-Sportin kuljettajista. On fantastista saada Esapekka ja Janne (Ferm, kartanlukija) kilpailemaan autollamme ja me lupaamme tehdä parhaamme auttaaksemme heitä saavuttamaan tavoitteensa, Tuohino korostaa M-Sport Fordin tiedotteessa.

M-Sport Ford on rallin MM-sarjan ainoa yksityistiimi ja selvää on, että selkeästi MM-sarjan tehdastalleja pienemmällä budjetilla operoivalle brittitallille tälläinen yhteistyö suomalaisen yksityistiimin kanssa on iso asia. Toisella tallin kuljettajista saadaan kilpailutuntumaa pitkän tauon jälkeen, eikä tallin tarvitse rahdata omaa kalustoaan ulkomailta Suomeen, joka kaiken lisäksi nykyisessä koronatilanteessa olisi lähes mahdoton tehtävä. Varsinkin tiimin henkilökunnan osalta.

– Tiedämme, että JanPro Racingin “käsissä” hänellä on osaava ja kokenut tiimi taustalla, M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener vakuuttaa.

Niin Lapille, kuin koko rallin MM-sarjallekin edellinen MM-ralli oli maaliskuussa ajettu Meksikon osakilpailu. MM-sarja jatkuu syyskuun alussa ajettavalla Viron uudella osakilpailulla.

– On hienoa nähdä Esapekka jälleen Ford Fiesta WRC -auton ratissa. Kun minulla on ollut ikävä nähdä hänen ajavan kaasu pohjassa, niin voin vain kuvitella millaista (pitkä tauko) se on ollut hänelle. Tämä miniralli toimii loistavana lämmittelynä ennen kuin aloitamme valmistelut Viron MM-rallia varten, Millener kuvailee.

AUK Jämsän Äijät Ralli ajetaan Keski-Suomen nopeilla sorateillä lauantaina 8. elokuuta ja pienoisrallin ohjelmassa on kolme erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 25 kilometriä. Kilpailukeskus sijaitsee Jämsän Portissa, jonka edustalta ensimmäinen kilpailijapari starttaa kello 12.01.

 

 

Lue myös! Lapin pitkä kilpailutauko päättyy, myös Pietarinen ajaa Jämsässä – “Ikävä on ollut” (30.7.2020)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com