Lario selätti ongelmat ja löysi vauhdin – Vatanen tuskaili moottorin tehojen kanssa

2.7.2016 / 12:17
Taisko Lario oli perjantain päättäneellä yleisö-ek:lla luokan kolmanneksi nopein (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Puolan MM-rallissa RC4-luokassa ajaa kaksi suomalaista. Drive Dmack Cupin pisteistä taisteleva Max Vatanen sai hyvän startin perjantai-aamuna, mutta sen jälkeen vauhti putosi. Uransa ensimmäistä MM-rallia ulkomailla ajava Taisko Lario on kokenut runsaasti vastoinkäymisiä auton tekniikan kanssa jo tässä vaiheessa rallia, mutta perjantain iltapäivän lenkillä vauhti oli selkeästi jo nousujohteista.

Max Vatanen ajaa Puolan MM-rallissa urallaan jo kolmatta kertaa. Vuonna 2014 ja 2015 Vatanen sijoittui RC4-luokassa neljänneksi, mutta tänä vuonna ralli käynnistyi perjantain osalta kaukana kuumimman kärjen takana. Sijoitus ennen lauantain erikoiskokeita on kahdeksas ja eroa kärkeen on tullut jo yli puolitoista minuuttia. Kolmanteen sijaankin matkaa on minuutin ja 16 sekunnin verran.

– Ei mikään hyvä päivä. Kaikki pistettiin peliin, mutta ajat olivat pettymys. Meillä on todennäköisesti ongelmia moottorin tehojen kanssa. Täytyy tarkistaa tilanne illan viimeisessä huollossa, Vatanen kommentoi perjantai-iltana Facebook-sivullaan.

Vatasen aloitus oli hyvä, kun perjantai-aamun ensimmäisellä erikoiskokeella sijoitus luokassa oli kuudes ja eroa kärkeen oli tässä vaiheessa vasta kuusi sekuntia. Sen jälkeen eroa on kuitenkin kertynyt lisää jokaisella erikoiskokeella varsin runsaasti. Drive Dmack Cupissa ajavista kuljettajista Vatanen on sijalla kuusi.

“Nyt aletaan ajamaan”

Taisto Larion uran ensimmäinen MM-ralli Suomen rajojen ulkopuolella on sujunut varsin epäonnisesti. Torstaina ensimmäisellä erikoiskokeella molemmat vetoakselit menivät poikki jo 400 metrin ajon jälkeen, Peugeot jäi tien sivuun ja perjantain erikoiskokeille kokonaisaikaan lisättiin Ralli 2 -säännön tuoma aikasakko mikä luonnollisesti vei mahdollisuudet taistella luokan kärkisijoista.

Perjantaina rallin kolmannella erikoiskokeella katosivat jarrut ja Lario jäi pohja-ajasta lähes kaksi minuuttia. Neljännellä erikoiskokeella edellä ajanut auto hidasti matkantekoa ja nyt eroa kärkeen kertyi lähes minuutti. Huoltotauon jälkeen iltapäivän kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella Lario pääsi ajamaan ilman ongelmia ja tämä näkyi myös tulosluettelossa. Lario ajoi kuudennella ja seitsemännellä erikoiskokeella sijoitukset kahdeksan ja kuusi ollen molemmilla erikoiskokeella nopeampi kuin mm. Vatanen.

– Eka pätkä ilman ongelmia. Nyt aletaan ajamaan, Lario hehkutti Facebook-sivullaan kuudennen erikoiskokeen jälkeen.

Perjantain kahdella viimeisellä pitkällä erikoiskokeella sijoitukset olivat seitsemäs ja kahdeksas ja päivän päättäneellä yleisöerikoiskokeella Lario täräytti RC4-luokan kolmanneksi nopeimman ajan. Selvää on, että torstain aikasakon jälkeen Lario ei aja enää hyvästä kokonaiskilpailun sijoituksesta, vaan seurannassa ovat nyt yksittäiset ek-ajat.

– Nautimme todella näistä pätkistä, hyppyjä ja vauhtia riittää. Olemme ratkoneet ongelmat, vain pieniä hankaluuksia syvissä urissa. Teemme huomiselle muutoksia ja sitten jatketaan hanat auki, Lario kommentoi suunnitelmistaan lauantain ajopäivään.

Lauantai erikoiskokeiden osalta Puolassa käynnistyi kello 10.55. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

RC4-luokka 10/21 ek:n jälkeen

1) Jon Armstrong (Ford) 1.12.16,1 DDC
2) Gus Greensmith (Ford) + 16,6 DDC
3) Osian Pryce (Ford) + 18,0 DDC
4) Marijan Griebel (Opel) + 38,1
5) Tomasz Gryc (Peugeot) + 1.10,3
6) Bernando Sousa (Ford) + 1.12,6 DDC
7) Jakub Brzezinski (Ford) + 1.23,9 DDC
8) Max Vatanen (Ford) + 1.34,2 DDC
9) Nicolas Ciamin (Ford) + 3.16,3 DDC
10) Oscar Hellberg Solberg (Ford) + 4.24,5 DDC

—–

12) Taisko Lario (Peugeot) + 16.43,7

Pohja-ajat: Armstrong 6, Gryc 2, Pryce 2
Armstrongin keskinopeus: 101,2 km/h

DDC = Ajaa Drive Dmack Cupin pisteistä

Lue myös! Lariolle heti pettymys Puolan MM-rallin avauksessa – “Ei ole mahdollista!” (1.7.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit