MOTORSPORT

Latvala ja Lappi, missä ajatte ensi vuonna?

Rallin MM-sarja uudistuu voimakkaasti ensi vuonna. Suomalaisittain mielenkiintoisin kysymys on pitkään huipulla ajaneen Jari-Matti Latvalan ja WRC-tasolle nousua tekevän Esapekka Lapin tulevaisuus.

Latvalalla oli sopimus Volkswagenin kanssa kauden 2017 loppuun. Kun talli vetäytyykin MM-sarjasta, joutui Latvala työnhakuun.

Häntä on huhuttu ensi kaudella paluun WRC:hen tekevän Toyotan leiriin.

– Tilanne on vieläkin auki. Se on tietenkin lähtökohta, että pitäisi ajamaan ensi vuonna. Taukoa ja mitään välivuotta ei voi minun ikäisenä enää pitää. Mutta missä ajetaan, sitä ei vielä tiedetä, Latvala sanoo.

Mihin talleihin olette olleet yhteydessä?

– En sano tässä vaiheessa yhtään mitään siihen. Katsotaan mitä saadaan aikaan, Latvala sanoo.

Toyota julkistaa uuden autonsa 13. joulukuuta Helsingissä. Viimeistään silloin, mutta todennäköisesti jo aiemmin tiedetään tallin kuljettajat. Tommi Mäkisen johtama talli on jo vahvistanut Juho Hännisen pestin.

WRC2-luokan mestaruudesta vielä taistelevan Esapekka Lapin nimi on myös vahvasti yhdistetty Toyotaan. Hänen sopimuksensa Skodan kanssa päättyy tähän vuoteen. Volkswagenin vetäytyminen kuitenkin sekoitti kuskimarkkinat, kun yhtäkkiä onkin tarjolla Latvalan lisäksi nelinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier ja MM-sarjan kärkinimiin kuuluva Andreas Mikkelsen. Lapin osalta tilanne ainakin teoriassa muuttui mutkikkaammaksi Volkswagenin vetäytymisilmoituksen jälkeen.

– Katsotaan sitä tämän kisan (Australia) jälkeen, että vaikuttiko vai ei, Lappi sanoo.

Eli et vielä tiedä ensi vuoden tallista tai ohjelmasta?

– Ei sitä tiedäkään. Koitetaan nyt ensin ajaa täältä se tulos mitä lähdettiin hakemaan. Mietitään sen jälkeen mitä ensi vuonna tehdään, Lappi täsmentää.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Latvala Australiassa: “Motivaatiota löytyy” ja Lappi mestaruusjahdissa Australiassa

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com