Meeken jäätävä taktiikka päätöspäivänä tuotti tulosta – “Vain yksi asia mielessä”

1.4.2019 / 07:57
Kris Meeke oli parhaassa vauhdissa Power Stagella sunnuntaina (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Kris Meeke ajoi sunnuntaina Korsikan MM-rallissa toista kertaa tällä kaudella Power Stage -erikoiskokeen ykköseksi saaden siitä viisi lisäpistettä. Britin jäätävä taktiikka lisäpisteiden metsästyksessä toimi täydellisesti.

Ennen sunnuntaina ajettuja Korsikan MM-rallin kahta viimeistä erikoiskoetta Kris Meekella oli kokonaistilanteessa eroa eteen ja taaksepäin sen verran paljon, että Toyota-kuljettaja pystyi laatimaan viimeiseen ajopäivään taktiikan, jonka ainoa tavoite oli tuoda auto maaliin ja ennen kaikkea saalistaa rallin päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta viisi lisäpistettä nopeimman ajan myötä. Ja siinä Meeke myös onnistui.

– Meillä oli sunnuntaille vain yksi asia mielessä, Power Stage ja saimmekin sieltä täydet viisi pistettä. Tietenkään en haluaisi toimia näin, koska tottakai mieluummin taistelisin rallin voitosta. Mutta meillä oli huikean kokoinen aikaero turvana, mikä mahdollisti renkaiden säästämisen ensimmäisellä erikoiskokeella aamulla, tällä kaudella Power Stagen voittoon Korsikan lisäksi Monte Carlossa tammikuussa ajanut Meeke kommentoi Toyota Gazoo Racingin tiedotteessa.

Sunnuntain ensimmäinen erikoiskoe oli pituudeltaan lähes 32 kilometriä ja sen Meeke suorastaan mateli läpi, jääden pohja-ajan tehneestä Elfyn Evansista yli puolitoista minuuttia. Viimeisellä erikoiskokeella Meeke pystyi hyökkäämään hyväkuntoisilla renkailla ja tulos oli sen mukainen: 4,5 sekunnin pohja-aika tallikaveri Ott Tänakiin nähden ja esimerkiksi voitosta taistellut Thierry Neuvillekin hävisi Meekelle hurjat 11,8 sekuntia.

Meeken kilpailu käynnistyi perjantaina epäonnekkaasti, kun heti ensimmäisellä erikoiskokeella rengasrikko maksoi aikaa lähes minuutin. Seuraavilla kolmella erikoiskokeella Meeke näytti, että vauhtia kyllä löytyy, britin ajaessa “tulossuoran” 1-2-3, kunnes perjantain toiseksi viimeisellä erikoiskokeella auto lipsahti sen verran käsistä, että jousitus otti “kipeää” ja avauspäivän jälkeen sijoitus oli vasta 16.

Kun ero kärkeen oli kasvanut jo lähes neljään minuuttiin, niin oli selvää, ettei mahdollisuuksia kärkitaisteluun ollut enää olemassa. Meeke kuitenkin ajoi lauantaina ja sunnuntaina hyvin olemalla lauantain erikoiskokeilla neljänneksi nopein kuljettaja. MM-pisteissä Meeke on neljän ajetun osakilpailun jälkeen 42 pisteellään viidentenä.

– Auto oli uskomaton koko viikonlopun ajan, nautin sillä ajamisesta aina testierikoiskokeesta lähtien. Nyt vain täytyy pysyä luottavaisena ja olen varma, että se iso tulos tulee sieltä vielä, Meeke vakuuttaa.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Argentiinan sorateillä 25.-28. huhtikuuta. Meeke juhli Argentiinassa voittoa neljä vuotta sitten ja kyseessä oli silloin britin uran ensimmäinen ykkössija MM-sarjassa.

 

 

Lue myös! Nopeuden osalta ei huolta, rengasrikot Toyotan murheena – “Iso positiivinen asia” (1.4.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit