MOTORSPORT

Mestaruus varmistui, Juho Koski-Lammi seurasi veljensä jalanjälkiä – “En todellakaan osannut odottaa”

Juho Koski-Lammi ja kartanlukija Arto Ala-Kokkila lähtivät Laitilassa viime lauantaina ajettuun rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kauden neljänteen osakilpailuun neljän pisteen sarjajohdossa ennen Jaakko Tullaa. Tavoitteena oli tietenkin johdon vankistaminen ja jopa mestaruuden varmistuminen. Molemmat tavoitteet lopulta myös täyttyivät.

Kilpailu Juho Koski-Lammin osalta käynnistyi toiseksi nopeimmalla ajalla ja eroa Valtteri Kauhasen ajamaan pohja-aikaan jäi 1,3 sekuntia. Toisella erikoiskokeella listan ykköspaikan otti Jaakko Tulla, mutta kilpailun kärkeen siirtyi 18-vuotias Koski-Lammmi. Eroa toista sijaa pitävään Tullaan oli tässä kohtaa ainoastaan 0,8 sekuntia.

Kilpailun ratkaisu tapahtui kolmannella erikoiskokeella, kun lähes 18 kilometriä pitkän pätkän Koski-Lammi ajoi melkein 20 sekuntia nopeammin kuin Tulla. Eroa tauolle lähdettäessä oli 19,7 sekuntia nuoren mestaruuskandidaatin eduksi.

– Aluksi ei tultu ihan puhtaasti ja meillä oli pieniä jarrumurheitä. Kolmosella hyökättiin oikein kunnolla, että saataisiin eroja aikaan ja siinä onnistuttiin, kartanlukija Arto Ala-Kokkila kommentoi.

Mestaruuden suhteen tilanne alkoi näyttämään hyvältä neljännen erikoiskokeen jälkeen, kun Tulla joutui harmillisesti keskeyttämään. Enää oli jäljellä kilpailun päättävä erikoiskoe. Viimeisellekin pätkälle syntyi pohja-aika Koski-Lammin nimiin ja luokan voitto irtosi lopulta peräti 52,2 sekunnin erolla Jussi Nordbergiin.

– Ennen viimeistä pätkää tiedettiin, ettei kukaan tule enää ajamalla ohi, niin maalissa oli kyllä aivan mahtava fiilis. Oikea voittajafiilis, Koski-Lammi hehkutti kilpailun jälkeen.

Koski-Lammen mestaruus varmistui epävirallisesti jo ennen viimeistä Heinolassa ajettavaa osakilpailua. Näin ollen Juho seuraa eräällä tapaa isoveljensä Heikin jalanjälkiä, koska myös Heikki voitti tulokaskaudellaan 18-vuotiaana sarjansa mestaruuden, kun hän sai suihkuttaa kuohujuomaa F-Cupin B-junioreiden mestaruuden kunniaksi.,

Tuolloin Heikin kauden saldo viidestä osakilpailusta oli neljä voittoa ja yksi kakkossija. Pikkuveljen Juhon saldo kaudesta 2018 on lähes identtinen, neljä osakilpailua, joista kolme voittoa ja yksi kakkossija.

– Kausi on kyllä mennyt aivan yli odotusten. Kisat ovat olleet todella mielenkiintoisia ja tiukkoja sekuntitaisteluita on käyty. Juholle isot kiitokset tästä kaudesta. Yhteistyö on toiminut todella mukavasti ja huono huumori on rentouttanut siirtymillä, Ala-Kokkila naurahti.

– En todellakaan osannut odottaa, että olisimme näin kilpailukykyisiä heti kauden alusta alkaen. Arto oli tähän saavutukseen todella tärkeä palanen, suuret kiitokset myös hänelle, sekä kaikille tämän mahdollistaneille yhteistyökumppaneille ja tukijoille, Koski-Lammi iloitsi.

Lue myös! Juho Koski-Lammille kauden kolmas juniorivoitto – “Haastava kilpailu ja kovia paikkoja” (28.8.2018)

Teksti: Koski-Lammi Motorsportin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com