Mies Patrik Laineen taustalta nyt myös Jari-Matti Latvalan apuna

2.8.2016 / 07:44
Jari-Matti Latvala ajoi kotirallissaan viikonloppuna toiseksi (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomen MM-rallissa viime viikonloppuna toiseksi ajanut Jari-Matti Latvala paljasti rallin aattona, että hänen taustavoimiinsa on tullut lisävahvistusta. Latvalan kanssa yhteistyötä jatkossa tekee nyt myös urheilupsykologi Niilo Konttinen, joka aiemmin on työskennellyt myös jääkiekkoilija Patrik Laineen kanssa.

Jari-Matti Latvala on useaan otteeseen puhunut avoimesti henkisen valmennuksen tärkeydestä ammatissaan ja oikeastaan ensimmäisen kerran tämä puoli nousi vahvasti esiin vuoden 2014 Suomen MM-rallin jälkeen. Tuolloin urallaan toista kertaa kotirallin voittoon ajanut Latvala kertoi voitonjuhlien lomassa, että oli tehnyt kovasti töitä ennen rallia ja ennen kaikkea juuri henkisellä puolella valmistautuminen oli ollut isossa roolissa.

Tämän vuoden Suomen MM-rallin aattona Latvala kertoi näkemyksiään henkisestä valmennuksesta ja sen merkityksestä ammattilaisurheilijalle.

– Se on tärkeä osa tätä touhua. Huippu-urheilussa mentaalivalmennuksen merkitys on isossa roolissa. Huipulla 95-prosenttisesti me kuljettajat ollaan taidollisesti samalla tasolla, mutta se loput viisi prosenttia mikä tarvitaan, se tulee pääkopasta, Latvala arvioi.

Aiemmin Latvalan apuna tällä saralla on ollut Christoph Treier, mutta nyt kuvioihin on mukaan tullut vahvasti myös Niilo Konttinen, joka jääkiekon Liigan hallitsevan Suomen mestarin Tapparan liigajoukkueen psyykkisenä valmentajana on auttanut aiemmin myös Patrik Lainetta.

– Niilon kanssa ollaan nyt alettu tekemään töitä. Treier, joka täälläkin (Jyväskylässä Suomen MM-rallin aikaan) saattaa piipahtaa, on joissakin kisoissa vielä mukana, mutta hänen työt yritysmaailmassa vievät sen verran aikaa, että rallien kiertäminen on vaikeampaa. Tehtiin siitä johtuen vaihtoa, Latvala taustoitti.

Lue myös!

Latvalalta selkeä kannanotto keskusteluun rallin MM-sarjan lähtöjärjestyksestä (31.7.2016)
Latvalalle 19-0-pistevoitto Ogierista – ”Minulla on taas vähän enemmän uskoa vielä sarjassa” (31.7.2016)

Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit