MOTORSPORT

Niko Karilla kohtuulliset aika-ajot Norisringillä

Tuusulalainen Niko Kari saavutti Formula 3:n Eurosarjan tämän viikonlopun osakilpailuihin Saksan Norisringillä lähtöruudut seitsemän, kymmenen ja yhdeksän.

Ensimmäisen startin paalupaikan vei sarjaa tähän saakka dominoinut Lance Stroll. Aika-ajo oli vain 2,3 kilometriä pitkällä Norisringillä odotetun tasainen. Kari hävisi kakkospaikan vain neljällä sadasosalla. Toisen aika-ajon kunkku oli Callum Ilott, Kari jäi paaluajalle kolme kymmenystä ja oli 11.

Ilottin moottorinvaihto tarkoittaa hänelle kuitenkin 10 lähtöruudun rangaistusta kolmeen seuraavaan kisaan, joten Karin lähtöpaikka paranee yhdellä niin toiseen kuin kolmanteenkin starttiin. Toisessa startissa Kari pääsee näin ollen lähtemään 10. ruudusta ja kolmannessa ruudusta yhdeksän.

Toiseen starttiin paalulta lähtee ranskalainen Anthoine Hubert. Kolmannen startin lähtöpaikat ratkaistiin kunkin kuljettajan toiseksi nopeimpien kierrosaikojen vertailussa. Ilott olisi ollut jälleen ykkönen, mutta rangaistuksen myötä paalun perii Stroll, jolle tänä viikonloppuna kirjataan kauden viides ja kuudes paalupaikka.

– Oli todella tasainen aika ajo! Mahdollisuudet ovat hyville pisteille. Varsinkin seitsemäs ruutu tarjoaa mahdollisuudet mihin vain, Norisringillä ensimmäistä kertaa kisaava Kari kommentoi.

Lähde: Niko Karin tiedote

Lue myös Pekka Saarisen tiimi kilpailemaan Malesiaan

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com