MOTORSPORT

Rovanperän esitys mykisti myös Latvalan – “Uskomatonta mihin hän pystyi tänään”

Uransa toista rallin maailmanmestaruutta metsästävä Kalle Rovanperä oli Keski-Euroopan MM-rallissa perjantaina täysin omaa luokkaansa.

Kuusi erikoiskoetta ja neljä kertaa tulosluettelon ykkösrivillä komeili Kalle Rovanperän nimi. Kun karavaani saapui yötauolle, oli puuppolalaisen johtomarginaali peräti 36,4 sekuntia toisena olevaan Thierry Neuvilleen nähden.

– Olosuhteet tänään olivat sellaiset, missä Kalle on todella vahva ja oli uskomatonta mihin hän pystyi tänään, Toyotan tiimipäällikkö Jari-Matti Latvala hehkutti ensimmäisen pidemmän ajopäivän päätteeksi.

Ainoa kuljettaja, jolla on vielä mahdollisuudet estää Rovanperän ja kartanlukija Jonne Halttusen mestaruusjuhlat toisena vuonna peräkkäin, on tiimikaveri Elfyn Evans. Britti ei yltänyt Rovanperän vauhtiin kuin yhdellä erikoiskokeella. Muilla viidellä Rovanperä oli näistä kahdesta mestarikandidaatista nopeampi ja kokonaistilanteessa Rovanperän etu on peräti 47,2 sekuntia. Myös Evansin suoritus sai Latvalalta kehuja.

– Myös Elfyn teki hyvää työtä, hänen ajamisensa oli johdonmukaista ja virheetöntä. Mielestäni tämä oli Elfynilta fiksu veto, koska hän tietää, että mikäli jotain tapahtuu Kallelle, se avaa Elfynille mahdollisuuden mestaruuteen, Latvala muistutti mestaruustaistelun tilanteesta.

Rovanperän esitys perjantaina vaikeat olosuhteet ja mestaruustaistelun tuomat paineet huomioiden oli huikea ja ansaitsee kaikki ylistyssanat tässä kohtaa. Mutta kuten Rovanperä itsekin myönsi, niin tällä kertaa hän myös hyötyi olosuhteista ensimmäisenä autona reitillä, toisin kuin monessa aiemmassa sorakilpailussa tänä vuonna. Lauantaina tilanne muuttuu ja tämän myös Rovanperä tiedostaa.

– Lauantaina olemme reitillä viimeisenä Rally1-autona ja jos on jälleen märkää, tulee siitä meille todella iso haaste. Täytyy vain keskittyä ja välttää virheitä, Rovanperä ennakoi.

Evansin asema kolmannella sijalla on varsin vahva perjantain jälkeen ja mitään hyökkäystä britiltä tässä tilanteessa lienee turha lauantaina odottaa. Sen sijaan Evans tyytynee tarkkailemaan Rovanperän suorituksia, selviääkö MM-pistejohtaja kilpailua läpi ilman ongelmia.

– Sijoituksemme perjantain jälkeen ei ole sitä mitä toivoimme, mutta Kalle teki tänään uskomatonta työtä, emmekä yksinkertaisesti vain pystyneet vastaamaan hänen vauhtiinsa. Ero on varsin suuri, mutta pyritään jatkossakin tekemään paras mahdollinen suoritus. Tälläisessä kilpailussa mitä tahansa voi tapahtua, joten täytyy vain jatkaa ja yrittää, Evans korosti.

Lauantaina edessä on kuuden erikoiskokeen urakka, yhteispituudeltaan 109,5 kilometriä. Päivä käynnistyy Suomen aikaa kello 9.15. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Kuusi erikoiskoetta, neljä pohja-aikaa – Kalle Rovanperältä mestarillinen perjantai

Emil Lindholmilta hurja nousu – Torstaina kolmastoista, perjantaina johdossa

Hurja video Lapin ulosajosta, katsojat kielletyllä katselualueella olivat jäädä alle

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com