Sami-Matti Trogen Supercar Lites -testeissä: “Hieno tulevaisuus edessä”

6.10.2016 / 10:32
Sami-Matti Trogen on testannut Supercar Lites -autoa Barcelonan ja Latvian MM-osakilpailujen yhteydessä. Nuoren kuskin taustalla toimii mm. rallicross-legenda Matti Alamäki.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin Viron juniorimestaruuteen tänä vuonna ajanut Sami-Matti Trogen valmistautuu jo tulevaan kauteen. Hän on testannut MM-osakilpailujen yhteydessä Supercar Lites -luokan autoa.

– Jossakin vaiheessa tulen ajamaan nelivetoista autoa. Se on varmaa, ja nyt tuli mahdollisuus päästä ensimmäistä kertaa testaamaan Supercar Lites -autoa kunnon radoilla. Se on tällä hetkellä yksi vaihtoehto tulevalle kaudelle, ja siksi oli hyvä että pääsin ajamaan tätä autoa, Sami-Matti Trogen, 14, sanoo.

Supercar Lites -auto on nelivetoinen vapaasti hengittävä täysiverinen kilpa-auto, jota ajetaan MM-sarjan yhteydessä omana luokkana.  Näillä autoilla ajetaan myös paikallisia sarjoja Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Tehoa autossa on 300hv, ja se on paljon enemmän kuin etuvetoisessa Super1600 -luokan autossa, jota Trogen on tällä kaudella ajanut.

– Auto istui käteeni heti ja sain ajamisen hyvälle tasolle. Ajotuntuma on hieman erilainen kuin mihin olen nyt tottunut. Ajaminen tällä autolla on todella tarkkaa ja se sopi minulle hyvin.

Testit järjesti pitkään rallicrossin parissa töitä tehnyt ja huippukuskeja kasvattanut suomalainen Set Promotion. Tallin taustalla toimivat Jussi Pinomäki ja Kalle Pinomäki. Tänä vuonna Trogen on operoinut Set Promotionin Super1600- luokan auton kanssa.

– Olen talliin erittäin tyytyväinen ja toivon että yhteistyö heidän kanssa jatkuu, sanoo nuori kuski.

– Pätevä kuljettaja, ei voi muuta sanoa. Erittäin lahjakas ja nopea, ja kun muistetaan kaverin ikä. Lisäksi hän kuuntelee ja sisäistää heti mitä pitää tehdä. Kun kävimme jarrutuspaikkoja ja vaihtamiskohtia läpi, ja sanoin, että koita seuraavalla vedolla ajaa näin, niin kaveri ajoi juuri kuten sanottiin. Jarrutti ja vaihtoi juuri sovituissa kohdissa. Jos hän jaksaa tehdä töitä jatkossakin samalla tavalla, niin hänellä on kyllä hieno tulevaisuus edessään rallicrossissa, testeissä paikanpäällä ollut Jussi Pinomäki arveli.

Jussi Pinomäki toimii myös MM-sarjassa operoivan OMSE-tallin team managerina, sekä on mukana tallin GRC-kilpailuissa Amerikan mantereella.

Barcelonan testi ajettiin MM-osakilpailun jälkeen. Kierrosaikojen kannalta testi oli hyvä, koska siinä päästiin vertailemaan aikoja itse kilpailussa ajettuihin aikoihin. Varikkohuhujen mukaan Trogen ajoi nopeampia kierroksia kuin Lites-kuskit sunnuntain kilpailussa.

– Rata ja kilpailupaikka olivat hienoja ja oli todella mahtavaa päästä ajamaan Barcelonaan. Erityisesti radan hyppyri oli mieleeni. Siitä oli hienoa ajaa kaasupohjassa, Trogen iloitsi.

Latvian testi ajettiin samoin heti MM-kilpailun jälkeen.

– Yksi vaihtoehto on, että ajan Supercar Lites -luokkaa tulevaisuudessa. Se ei ole hullumpi vaihtoehto, kuski itse arveli.

Trogenin kilpailukausi ensi vuodeksi on toki vielä täysin auki. Vaihtoehtoja on. Rahoituksen lisäksi lisenssiasiat ovat pinnalla. Trogen on vasta 14-vuotias. Hän täyttää viisitoista ensi keväänä, ja ainakin Ruotsissa Supercar Lites -autolla saa sen ikäisenä ajaa. MM-sarjan yhteydessä ajettaviin startteihin tarvitaan 16 vuoden ikä.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Trogen valloitti Viron mestaruuden


Facebook kommentit