Seppänen ja Alatalo hyppäävät F3-auton rattiin – “Järkevin valinta tähän tilanteeseen”

5.3.2021 / 11:02
Peter Flythström, Elias Seppänen ja Petri Lappalainen (Kuva: KIC Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomalaiset formulalupaukset Elias Seppänen ja William Alatalo kilpailevat tänä vuonna Formula 3 Regional EM-sarjassa.

Viime vuonna ADAC Formula 4 -sarjan loppupisteissä kolmanneksi sijoittunut Elias Seppänen, 17, hyppää tänä vuonna Formula 3:n rattiin, kun tammelalainen kilpailee Formula 3 Regional EM-sarjassa KIC Motorsportin väreissä. Petri Lappalaisen suomalaistiimi sijoittui viime vuonna tiimien loppupisteissä toiseksi.

– Menestyksekkään kartingin ja Formula 4 -vuosien jälkeen Seppäsellä on nyt oikea aika ottaa seuraava askel urallaan ja siten Formula 3 Regional EM-sarja KIC Motorsport -tiimissä palvelee sitä tarkoitusta, KIC Motorsportin tiimipäällikkö Peter Flythström sanoo tiiminsä tiedotteessa.

Seppänen voitti vuonna 2017 kartingin junioreiden Suomen mestaruuden. Vuonna 2019 tuli Formula Academy Finland -sarjan kolmas sija, sekä FIA Formula 4 South East Asia -sarjasta hopeaa ja tulokaskuljettajen mestaruus. KIC Motorsport -tiimin kaksi muuta kuljettajaa kaudella 2021 ovat oululainen Patrik Pasma, 20, sekä saksalainen Nico Göhler, 17. Suomalaistiimi lähtee historian kolmanteen Formula 3 Regional EM-sarjan kauteen kovin tavoittein.

– Koska sarjan kilpailijamäärä tulee nousemaan lähemmäksi 40 kuljettajaa, niin sen myötä sarjan taso tulee olemaan kovempi kuin koskaan aikaisemmin. Silti olen varma, että tiimimme kova kolmikko tulee vastaamaan tiimimme tavoitteisiin eli henkilökohtaisen menestyksen myötä voisimme myös puolustaa, tai jopa parantaa kauden 2020 tiimien hopeasijoitusta, Flythström toivoo.

Viime vuonna KIC Motorsport -tiimissä Formula 3 Regional EM-sarjassa kilpailivat Pasma ja Konsta Lappalainen koko kauden ajan, sekä muutamissa osakilpailuissa Göhler, Juri Vips ja Nicola Marinangeli. Tiimi saavutti 24 ajetusta kilpailulähdöstä neljä voittoa ja yhteensä kymmenen palkintosijoitusta.

 

William Alatalo kilpaili viime vuonna Formula Renault Eurocup -sarjassa (Kuva: Dutch Photo Agency).

 

“Olen varma, että saavutamme hyviä tuloksia”

Pasman ja Seppäsen lisäksi suomalaisväriä Formula 3 Regional EM-sarjan kuljettajavahvuuteen tuo William Alatalo, 18, joka on solminut sopimuksen brittiläisen Arden Motorsport -tiimin kanssa. Vuonna 1997 Christian Hornerin, Red Bull Formula 1 -tallin nykyinen tallipäällikkö, toimesta perustettu tiimi hyppää nyt ensimmäistä kertaa mukaan tähän vuonna 2019 ensimmäisen kerran ajettuun ja tänä vuonna merkittäviä uudistuksia kokeneeseen sarjaan.

Viime vuonna Alatalo kilpaili italialaisen JD Motorsport -tiimin väreissä Formula Renault Eurocup -sarjassa, sijoittuen loppupisteissä sijalle kahdeksan ja tulokaskuljettajien pisteissä kolmanneksi. Tiimikavereikseen Ardenilla ilmajokinen tulee saamaan italialaisen Nicola Marinangelin, 17, sekä brittiläisen Alex Quinnin, 20.

– Sarja oli järkevin valinta tähän tilanteeseen. Budjetti ei riittänyt FIA Formula 3 -sarjaan, joten Formula Regional EM-sarja oli paras vaihtoehto sen jälkeen. Joka kisaviikonlopun tavoite on päästä “podiumille”. Sarjassa tavoitteena on sijoittua kolmen parhaan joukkoon. Pitkä kausi on luvassa ja uuden tiimin kanssa pitää tehdä paljon töitä, että tavoitteet saavutetaan, Alatalo ennakoi tiedotteessaan tulevaa kautta.

Arden Motorsport sijoittui viime vuonna Formula Renault Eurocup -sarjan tiimipisteissä neljänneksi ja Quinn kuljettajien pisteissä myös neljänneksi.

– He paransivat tuloksia loppukautta kohden ja tiimin panostus kuljettajiin näytti lupaavalta. Ardenilla on myös todella pitkä ja menestyksekäs historia monista formulasarjoista. Tiimillä on todella paljon ammattitaitoista tietotaitoa ja selkeät tavoitteet tulevaisuuteen, Alatalo kehuu.

Jos saa tiimi Alatalolta kehuja, niin nuori suomalaislupaus saa kehuja uudelta tiimiltään.

– Hän on osoittanut olevansa todella nopea radalla. Odotan kovasti tulevaa kautta ja olen varma, että saavutamme hyviä tuloksia, tiimipäällikkö Garry Horner vakuuttaa.

Formula 3 Regional EM-sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan Spa-Francorchampsin legendaarisella radalla Belgiassa 23.-25. huhtikuuta.

Formula 3 Regional EM-sarjan kilpailukalenteri 2021

23.-25.04. Spa-Francorchamps, Belgia
07.-09.05. Barcelona, Espanja
20.-23.05. Monaco
28.-30.05. Paul Ricard, Ranska
18.-20.06. Zandvoort, Alankomaat
23.-25.07. Imola, Italia
06.-08.08. Nurburgring, Saksa
10.-12.09. Red Bull Ring, Itävalta
08.-10.10. Mugello, Italia
29.-31.10. Monza, Italia

Seuraa Elias Seppästä somessa! Kotisivut Facebook Instagram Twitter
Seuraa William Alataloa somessa! Kotisivut Facebook Instagram Twitter

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit