MOTORSPORT

Solbergille iso pettymys – Moottoririkko pudottaa norjalaisen ulos mitalitaistelusta

Tälle kaudelle uusittu rallicrossin MM-sarjan moottorisääntö on koitumassa Petter Solbergin kohtaloksi mitalitaistelussa Mattias Ekströmiä ja Andreas Bakkerudia vastaan.

Rallicrossin MM-sarjan sääntöjä uusittiin moottoreiden osalta tälle kaudelle niin, että kun aiemmin kauden aikana sai käyttää kolmea moottoria, niin nyt moottorien sallittu määrä on kaksi. PSRX Volkswagen Sweden -tiimin Petter Solberg kärsi moottoririkon edellisessä osakilpailussa Saksassa ja koska kyseessä oli Solbergille jo toinen moottoririkko tänä vuonna, tietää kolmannen moottorin käyttöön ottaminen kauden viimeisessä osakilpailussa pisterangaistusta.

MM-sarjaa tänä vuonna dominoinut Johan Kristoffersson on jo varmistanut toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa, mutta MM-hopeasta taistelu sen sijaan on säilynyt jännittävänä aina kauden viimeiseen osakilpailuun asti. Saksan osakilpailun jälkeen tilanne on se, että Mattias Ekströmillä pisteitä on 228, Andreas Bakkerudilla 224 ja Solbergilla ennen pisterangaistusta 221.

Solberg kuitenkin kertoi Norjan yleisradioyhtiön NRK:n haastattelussa, että kauden viimeiseen osakilpailuun Etelä-Afrikkaan hänen autonsa moottori joudutaan vaihtamaan, jonka seurauksena norjalainen tulee menettämään 15 MM-pistettä. Näin ollen Solbergin ero ennen viimeistä osakilpailua Ekströmiin on 22 ja Bakkerudiin 18 pistettä.

Rallicrossissa täydellinen viikonloppu tuo kuljettajalle 30 pistettä, joten Solbergin onnistuminen Etelä-Afrikassa niin alkuerissä, kuin semifinaalissa ja finaalissakin voisi vielä tarjota ohuen mahdollisuuden nousta MM-mitalistiksi. Se tosin vaatisi joko Ekströmin, tai Bakkerudin lähes täydellistä epäonnistumista. Ekström ja Bakkerud ovat jääneet tänä vuonna alle 20 pisteeseen vain neljässä osakilpailussa.

Rallicrossin MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Etelä-Afrikassa 24.-25. marraskuuta.

Taistelu MM-hopeasta Etelä-Afrikassa marraskuussa

2) Mattias Ekström (Audi) 228
3) Andreas Bakkerud (Audi) 224
4) Petter Solberg (Volkswagen) 206
5) Sebastien Loeb (Peugeot) 205

Lue myös! Petter Solberg NRK:lle: “Grönholm saa tukea Hyundailta ensi vuonna” (24.10.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com