Suomalaistiimin voitonjuhlista koronasakot – Bakkerudin tiimille oikaisu tuli kalliiksi

1.9.2020 / 09:03
Tuttu näky Kouvolan rata-alueella. Käsidesiä löytyi monesta eri paikasta (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden kolmas ja neljäs osakilpailu järjestettiin Kouvolassa viime viikonloppuna koronapandemian takia poikkeusolosuhteissa. Sääntörikkeistä seurauksena oli sakkoja.

Kuten aiemmin sunnuntaina uutisoimme, niin Karai Motorsport -tiimille tuomittiin rallicrossin MM-sarjan Kouvolan kilpailuviikonloppuna lauantain alkuerävaiheen tapahtumista 250 euron sakot. Koronaan liittyvistä sääntömuutoksista yksi oli se, että rallicrossin MM- ja EM-sarjoista tuttu käytäntö, että tiimin mekaanikko ajaa auton varikolta pre-gridille (lähtöön valmistautumisalue), oli kielletty. Karai Motorsport -tiimin Tamas Karain kohdalla sääntöä kuitenkin rikottiin.

Lisää sääntörikkeitä saatiin sunnuntaina. Marcus Grönholmin GRX Taneco -tiimi juhli kauden neljännessä osakilpailussa avausvoittoaan Niclas Grönholmin oltua finaalissa ruutulipulla ensimmäisenä ja hienoa menestystä täydensi Timur Timerzyanovin tiimille tuoma kolmas sija. Heti maaliintulon jälkeen, ennen palkintoseremoniaa, kilpailun kärkikolmikko saapui autoineen valokuvaajien eteen.

Kun GRX Taneco -tiimin kuljettajat juhlivat yhdessä tiimin mekaanikkojen kanssa, rallicrossin MM-sarjan lääketieteellinen delegaatti, tohtori Pedro-Luis Esteban, teki havainnon, josta raportoi Kouvolan kilpailun tuomaristolle.

– Katsoin suorasta tv-lähetyksestä Niclas Grönholmin juhlintaa hänen edustamansa tiimin jäsenten kanssa. Turvavälejä ei kunnioitettu ja lisäksi, yksi heistä ei käyttänyt kasvomaskia. Kyseinen toiminta ei noudattanut FIA:n rallicrossin MM-sarjan COVID-19 “paluu kilpailutapahtumiin” -suunnitelmaa. Tästä syystä raportoin tämän tapauksen kilpailun tuomaristolle, Estebanin viestissä kirjoitetaan.

Tuomariston päätöksellä tilanteesta annettiin 500 euron sakot, koska “GRX-tiimin jäsen ei käyttänyt varikolla kasvomaskia”. UrheiluUutiset Motorsport tarkisti tilanteen videolta ja kyseessä lienee Timerzyanov, joka autosta noustuaan juhlii menestystään hetken aikaa tiiminsä jäsenten kanssa, mutta ilman kasvomaskia. Timerzyanov laittaa kasvomaskin päähänsä vasta siinä vaiheessa, kun on aika siirtyä kohti palkintoseremoniaa.

Kovemman kohtalon sakkojen määrässä mitattuna koki Andreas Bakkerudin ja Liam Doranin Monster Energy GCK RX Cartel -tiimi, jolle tuomittiin koronasääntöjen rikkomisesta peräti 5 000 euron sakot. Kouvolan MM-rallicrossissa kaikkien rata-alueelle saapuvien tuli kulkea pääportin kautta, missä kaikilta mitattiin kehon lämpötila ja selvää oli, että kuumeisena ei rata-alueelle ollut mitään asiaa.

Cartel-tiimin jäseniä oli kuitenkin saapunut rata-alueelle sunnuntaina muuta reittiä käyttäen kuin pääportin kautta, kehon lämpötilaa heiltä ei siis mitattu, ja kun asia havaittiin, oli seurauksena suuret sakot. Tuomariston päätöksen mukaan kyseiset tiimin jäsenet, jotka olivat “oikoreittiä” käyttäneet, kävivät heti tilanteen selvittyä pääportilla mittauksessa, eikä heillä ollut kuumetta.

Rallicrossin MM-sarjan kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan Latviassa 19.-20. syyskuuta.

Lue myös!

Juha Rytkösen huikea lauantai hetki hetkeltä (30.8.2020)
Niclas Grönholm ravisteli gorillan harteiltaan (31.8.2020)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit