Tallipäällikkö valaa uskoa, Ford tulee vielä – “Tiedämme mihin Esapekka ja Teemu pystyvät”

24.1.2020 / 22:13
Esapekka Lappi Ranskan Alpeilla (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lappi kilpailee kolmatta kertaa urallaan Monte Carlon MM-rallissa WRC-autolla. Kun erikoiskokeista on nyt ajettu puolet, on Lappi matkalla parhaaseen sijoitukseensa tässä legendaarisessa MM-sarjan kauden avauskilpailussa.

Siinä missä Toyota- ja Hyundai-talli taistelevat tiukasti tämänvuotisen Monte Carlon MM-rallin voitosta, ei rallin MM-sarjan kolmas talli, M-Sport Ford, ole yltänyt missään vaiheessa kilpailua kärjen vauhtiin. Esapekka Lappi on parhaana Ford-kuljettajana perjantain jälkeen kokonaistilanteessa sijalla viisi, eron ollessa kärkeen jo lähes kaksi minuuttia. Vuonna 2018 Lappi ajoi Monte Carlossa sijalle seitsemän, kun taas viime vuonna kilpailu päättyi keskeytykseen.

– Melko vaikea päivä. Opimme paljon uusia asioita, mutta silti odotimme olevamme lähempänä (kärkeä). Haluamme kuroa sitä eroa kiinni, mutta pätkä pätkältä olemme hävinneet kärkiäijille tasaisesti koko ajan saman verran. Yhdessä tallin kanssa teemme töitä, että ymmärtäisimme sen miksi häviämme ja yritämme löytää siihen ratkaisun. Toivottavasti huomisesta tulee parempi päivä, Lappi toivoo.

Lappi yhdessä kartanlukijansa Janne Fermin kanssa puolustavat tällä hetkellä brittitallin mainetta yksinään, sillä Teemu Sunisen ja Jarmo Lehtisen mahdollisuudet kärkisijoihin menivät jo torstaina auton tekniikkamurheiden myötä. Gus Greensmith puolestaan kärsi myös torstaina auton tekniikkamurheista, mutta lopullisesti britin kilpailun pilasi tyhmästä virheestä johtunut ojaan ajo ja keskeytys perjantaina. Greensmith jatkaa kilpailua lauantaina Ralli 2 -säännöllä.

– Iso kiitos mekaanikoille, jotka laittoivat auton kuntoon yön aikana. He taisivat ehtiä vain käydä kääntymässä hotellilla ennen perjantain töiden alkua, Suninen taustoitti omaa jatkoaan perjantaina torstaisen keskeytyksen jälkeen.

Suninen kellotti perjantain erikoiskokeilla tulosrivin 8-7-7-7-5-7.

– Etenkin iltapäivällä, kun ajettiin erikoiskokeita toiseen kertaan, olosuhteet olivat haastavat. Mutaa oli paljon mutkien leikkauksissa ja pito vaihteli paljon. Superpehmeät renkaat toimivat paremmin tällä lenkillä ja ajorytmikin tuntui olleen vähän aamua parempi, vasta toista Monte Carlon MM-rallia WRC-autolla urallaan ajava Suninen paketoi toisen ajopäivän tapahtumat.

Lauantaina ohjelmassa on vain neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan hieman yli 75 kilometriä. Kolmannen ajopäivän ensimmäinen erikoiskoe starttaa kello 10.38 Suomen aikaa.

– Emme vieläkään ole sillä tasolla missä haluaisimme olla, mutta joistain perjantain väliajoista on nähtävissä, että olemme menossa oikeaan suuntaan. Häviämme liian paljon kärkikuljettajille vaikeilla osuuksilla ja meidän täytyy ymmärtää miksi. Potentiaalia on olemassa ja me tiedämme mihin Esapekka ja Teemu pystyvät. Toivottavasti näemme jo huomenna parannusta suorituskyvyssämme, M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener katsoi kohti tulevaa.

Lue myös! Toyotat kaksoisjohdossa, Ogier näytti suuruutensa – “Itseluottamukseni nousi” (24.1.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit