MOTORSPORT

TGS Worldwide vastaanotti ensimmäisenä Skodan uuden kehitysversion

Toni Gardemeisterin johtama TGS Worldwide sai kunnian olla ensimmäinen asiakastalli maailmassa, joka vastaanotti kilpailukäyttöön Skoda Fabia R5 -auton uuden kehitysversion.

Jo usean vuoden ajan tiivistä ja menestyksekästä yhteistyötä Skodan tehtaan kanssa tehnyt Toni Gardemeisterin johtama TGS Worldwide -talli vastaanotti ensimmäisenä asiakastallina maailmassa toukokuussa kilpailukäyttöön otetun uuden kehitysversion Skodalle huippumenestystä tuoneesta Fabia R5 -ralliautosta. Gardemeister vastaanotti auton keskiviikkona Skodan tehtaalla Mlada Boleslavissa, Tshekissä.

Skoda Fabia R5 Evo nimeä kantavalle autolle alku kilpailujen osalta on ollut täydellinen. Uuden kehitysversion ensimmäinen kilpailu oli toukokuussa ajettu Cesky Krumlov Ralli, Tshekin rallisarjan osakilpailu, missä Jan Kopecky ajoi ylivoimaiseen voittoon. Pari viikkoa myöhemmin uusi auto nähtiin ensimmäistä kertaa mukana MM-sarjassa ja Portugalin osakilpailussa, missä Kalle Rovanperä oli WRC2 Pro -luokassa ykkönen ja Kopecky kakkonen.

Kaksoisvoitto tuli myös Italian MM-rallista, missä Rovanperä ajoi jälleen WRC2 Pro -luokan voittoon ja Kopecky oli toinen. Viime viikonloppuna kaksikko nähtiin mukana Tshekin rallisarjan osakilpailussa Bohemia Rallissa ja vaikka matkaan mahtuikin vaikeuksia rengasrikkojen ja väärien rengasvalintojen myötä, oli tuloksena kolmas peräkkäinen kaksoisvoitto Rovanperän ollessa jälleen ykkönen ja Kopecky varmasti täyspotin Skodalle kakkossijallaan.

Molemmissa MM-ralleissa Rovanperä ja Kopecky mahtuivat myös yleiskilpailussa kymmenen parhaan joukkoon. Rovanperä oli Portugalissa kuudes ja Italiassa yhdeksäs, Kopeckyn kirjauttaessa sijoitukset kahdeksas ja kymmenes. WRC2 Pro -luokan MM-pisteissä kuljettajien puolella Rovanperällä on hallussaan pistejohto 13 pisteen turvin ennen Mads Östbergia (Citroen), kun taas autonvalmistajien MM-pisteissä Skoda ja M-Sport Ford ovat tasapisteissä.

Suomen MM-ralli käynnistyy kahden viikon päästä, torstaina 1. elokuuta. Skodalle WRC2 Pro -luokan pisteistä ajavat Rovanperä, sekä Eerik Pietarinen, joka hyppää Jyväskylässä nimenomaan juuri tähän TGS Worldwide -tallin vastaanottamaan autoon ja Gardemeisterin johtama talli vastaa Suomen MM-rallissa myös Pietarisen auton huollosta.

 

 

Lue myös! Gardemeister jälleen BMW:llä Samsonas Ralliin – “On ilo tulla kutsutuksi” (16.7.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com