MOTORSPORT

Tommi Hallmanilla tuplajuhlat Saksassa – “Ei voittamiseen kyllästy koskaan”

Tommi Hallmanin huikea menestyskulku sai jatkoa Esteringin radalla Saksassa ajetussa rallicrossin MM-sarjan RX2e-luokan kauden viidennessä osakilpailussa.

Samalla, kun rallicrossin MM-sarjan RX2e-luokassa ratkottiin Esteringin radalla Saksassa mestaruuden kohtaloa kauden viimeisessä osakilpailussa, oli Tommi Hallmanin lisäksi vierailevien kuljettajien joukkoon liittynyt MM-sarjan pääluokan pistekakkonen Niclas Grönholm, sekä hänen tiimikaverinsa Klara Andersson. RX2e-luokan taso tunnetusti on kova ja sen myös Grönholm ja Andersson saivat tylysti huomata. Kumpikaan ei yltänyt finaalissa kolmen parhaan joukkoon.

– Tottakai se tuntuu hyvältä, että MM-sarjan pääluokan vakiokuljettajat jäivät taakse. Ja kun koko sarjan tasoa miettii, niin kumpikaan heistä ei yltänyt palkintopallille. Kyllähän tämä tuo lisää itseluottamusta jatkon kannalta, että minne ikinä sitten meneekään, niin pystyn ajamaan voitosta, nyt jo kahdeksannen kerran peräkkäin rallicrossissa voittajana kilpailuviikonlopun päättänyt Hallman iloitsi.

Hallmanin esitys Esteringin radalla koko viikonlopun ajan oli suorastaan dominoiva. Kuopiolainen vei alkuerät nimiinsä 20 pisteen turvin ja voitettu semifinaalilähtö toi paalupaikan finaaliin. Vaikka finaalissa toiseksi sijoittunut ja sarjan mestaruuden varmistanut Nils Andersson pääsikin lähelle suomalaista, eroa ruutulipulla oli vain 0,840 sekuntia, hallitsi Hallman hermonsa täydellisesti ja Saksassa päästiin viikonlopun päätteeksi kuulemaan Maamme-laulu.

– Ei tähän voittamiseen kyllä kyllästy koskaan! Todella hieno fiilis, kun finaalissa ylittää viikonlopun viimeisessä lähdössä maalilinjan voittajana. Ei nämä voitot koskaan helpolla tule. Viikonloput on pitkiä ja koko ajan pitää onnistua jokaisessa lähdössä, Hallman korosti.

Filip Thorenin kaadettua autonsa ensimmäisessä mutkassa finaalin avauskierroksella, startti jouduttiin uusimaan. Uusintastarttia jouduttiin odottamaan varsin pitkään ja kun homma lopulta saatiin jatkumaan, esiin astui lähtövalot, jotka eivät suostuneet toimimaan. Hallman myönsi, että tilanne oli kuljettajan vinkkelistä katsottuna uusintastarttia odotellessa hankala, varsinkin kun lämpötila auton kabiinissa hellepäivänä oli tukalan kuuma.

– Ei siinä varsinaisesti oikein miettinyt mitään. Ensimmäinen startti onnistui hyvin ja pääsin kärkeen, mutta eihän punaiselle lipulle koskaan mitään voi. Lähtövalojen vian takia siinä sitten joutui kolme kertaa keskittymään starttiin, niin olihan se kieltämättä hankalaa. Lopulta uusintastartti onnistui paremmin, ensimmäinen mutka mentiin siistimmin läpi, eikä ollut kontaktia, finaalissa voiton lisäksi nopeimman kierrosajan ajanut Hallman kertasi.

Hallmanin vuonna 2021 käynnistynyt menestyskulku on tuonut rallicrossissa kolmesta eri sarjasta ja yhteensä 17 kilpailusta palkintosijoituksen peräkkäin ja MM-sarjassa nyt tullut voitto oli toinen, kun ajettuja kilpailuja on takana yhtä monta. RX2e-luokan kauden loppupisteissä Hallman sijoittui seitsemänneksi, vaikka ajoi vain kaksi osakilpailua. Hallman on lajissa tällä hetkellä kuuma nimi, mutta jatkon osalta uutisia tässä kohtaa ei ole kerrottavaksi.

– Pakka on täysin auki, mitään selkeää suunnitelmaa ei ole. Tottakai jotain tässä täytyy tehdä, kun on hyvä buumi päällä ja kaikki on mennyt nappiin parin viimeisen vuoden aikana. Jotakin täytyy kehitellä, mutta onhan se äärimmäisen vaikeaa saada paketti kasaan ja kerätä budjettia isoihin kansainvälisiin kilpailuihin. Toivottavasti saatiin näiden myötä näkyvyyttä ja tämä alkaisi poikimaan jotain, Hallman pohti.

Hallman on ajanut tänä vuonna kolme kilpailua, yhden Nitro-rallicrossissa Yhdysvalloissa ja kaksi MM-sarjassa Euroopan puolella. Voittoprosentin ollessa täysi sata, voi kauden sanoa olleen onnistunut, vaikka kilpailujen määrä pieneksi onkin jäänyt. Sen lisäksi, että Hallmanilla ja taustajoukoilla oli Esteringin radalla aihetta juhlaan komean voiton myötä, niin myös Hallmanin 23-vuotissyntymäpäivä teki päivästä ikimuistoisen. Kotiin ei tällä kertaa ollut kiire.

– Kerrankin on kotiinpaluu vasta seuraavan päivän iltapäivällä, niin ehtii tässä hieman huilata ja nauttia voitosta, Hallman naurahti.

RX2e ja Saksan finaalin tulokset

1) Tommi Hallman 3.09,779
2) Nils Andersson (SWE) + 0,840
3) Isak Sjökvist (SWE) + 2,685
4) Niclas Grönholm + 3,531
5) Klara Andersson (SWE) + 4,933
6) Filip Thoren (SWE) Keskeytys

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Hallman dominoi avauspäivää Saksassa, Grönholm jätettiin tylysti jumbosijalle

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com