Juha Salo analysoi Rovaniemen niukan tappion syyt – “Aloitimme liian varovaisesti”

2.2.2023 / 16:27
Juha Salo ajoi SM-avauksessa Rovaniemellä toiseksi (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Kuopiossa. Juha Salon tavoitteena on kirkastaa Rovaniemen hopea Kuopion kullaksi.

Juha Salo avasi rallin SM-sarjan kauden 2023 onnistuneesti, kun karkkilalainen taisteli tammikuussa Rovaniemellä tiukasti yleiskilpailun ja SM1-luokan voitosta. Maalissa Salo ja ensimmäistä kertaa Salolle nuotteja lukenut Kristian Temonen huomasivat kärsineensä tappion niukasti, vain 1,5 sekunnilla, mutta mestaruustavoitetta kakkossijan tuomat pisteet palvelivat erinomaisesti ja varsinkin, kun Tunturirallissa jaossa oli jälleen kerran korotetut pisteet.

– Olen ylpeä siitä, mitä saimme Kristianin ja koko meidän porukkamme kanssa Rovaniemellä aikaiseksi. Yritetään nousta nyt yksi sija ylöspäin. Se olisi huippusuoritus ja siihen tähdätään. Meillä oli viime vuonna samassa rallissa hyvä kyyti. Lähdetään hyökkäämään samalla vauhdilla, Salo ennakoi tiedotteessaan edessä olevaa Kuopion SM-rallia.

Kaksipäiväisessä Tunturirallissa Salo oli lauantain ajat huomioiden koko porukan nopein kuljettaja. Kuopiossa kilpailureitti viedään läpi yhdessä päivässä ja Salo korostaakin, että heti ensimetreistä lähtien pitää olla hereillä.

– Kuopiossa pitää olla terävämmin liikkeellä heti alusta. Kun Rovaniemen SM-avausta jälkikäteen analysoimme, niin huomioimme sen, että vauhtimme ei loppunut rallin lopussa kesken, vaan aloitimme rallin liian varovaisesti. Kuopiossa pitää pystyä tasaisempaan suoritukseen, rallin kymmenkertainen Suomen mestari muistutti itseään.

Vuosi sitten Salo ajoi Kuopiossa kolmanneksi, jättäen taakseen Teemu Asunmaan, joka vei nimiinsä kuluvan kauden avauksen Rovaniemellä. Salon kolmas sija Kuopiossa viime vuonna vaihtui kuitenkin hylkäykseen. Savolaisteidän haasteet ovat hyvin Salolla tiedossa, vaikka reitti viimevuotisesta melko lailla eroaakin tänä vuonna.

– Viime vuonna ek:t Kuopiossa olivat aika nopeita. Tietojemme mukaan meitä odottaa perillä kunnon talvikelit. Lunta ja penkkoja löytyy ja teiden pohjat ovat jäässä. Hieno ralli tulossa, Salo innostuu.

Vaikka Salolta löytyykin kilpailukokemusta jo neljältä eri vuosikymmeneltä, niin se vanha sanonta “koskaan ei ole liian vanha oppimaan uutta”, pitää ainakin sen perusteella paikkansa, mitä Salo totesi Tunturirallin jälkeen.

– Aloitimme viime kaudella Mikon (Markkulan) kanssa tarkentamaan nuottiani ja sitä työtä pitää jatkaa. Nuotissani oli vieläkin turhia nyppyjä paperilla. Myös ajotyyliäni pitää edelleen siistiä, Salo kuvaili.

Kuopion SM-ralli starttaa lauantai-aamuna Hotelli Iso Valkeisen edustalta kello 7.30 alkaen ja maalijuhlat puolestaan nähdään Kuopion torilla alkuillasta kello 17.32 alkaen. Kilpailussa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 94 kilometriä ja niistä ensimmäinen käynnistyy kello 9.15.

 

pitkävetovihjeet

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

 

Lappi ja Katsuta tähdittävät Kuopion SM-rallia lauantaina – Näin seuraat kilpailua

Asunmaan ensiesiintyminen uudella autolla siirtyy – “Ei päästy testaamaan tarpeeksi”


Facebook kommentit