Rallicrossin arvosarjoihin lisää suomalaisia

29.3.2016 / 12:49
Riku Tahko jatkaa Minin puikoissa rallicrossin EM-sarjassa. (kuva: rikutahko.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarja ja sen yhteydessä ajettava EM-sarja saavat huikean suomalaiskattauksen. Jo aiemmin on kerrottu Topi Heikkisen (Audi) ja Niclas Grönholmin (Ford) MM-projektista, ja nyt Riku Tahko (Mini) ja Joni-Pekka Rajala (Volkswagen) on ilmoitettu mukaan EM-sarjaan.

MM-sarjassa ajetaan 12 osakilpailua, ja niistä viisi kuuluu mukaan EM-sarjaan. Euroopanmestaruuspisteitä jaetaan Belgian, Norjan, Ruotsin, Latvian ja Saksan osakilpailuissa.

Riku Tahko kilpailee Minillä, ja ajoi EM-sarjan myös viime vuonna. Tahkolla on kokemusta myös MM-ralleista WRC Minin puikoissa.

Rallicrossin moninkertainen suomenmestari Joni-Pekka Rajala ajaa meritoituneen konkarin Per Eklundin tiimissä uudella Volkswagen Beetlellä. Viime kaudella Rajala ajoi kolme kertaa EM-luokan finaaliin ja oli loppupisteissä EM-pronssilla.

Rallicrossin EM-sarjassa esiintyy myös suomalaistalli Set Promotion, joka ajattaa Renault Twingo -kalustoa Super1600-luokassa. Tallin kuskeina ovat Artis Baumanis (LAT) ja Timur Shigabutdinov (RUS).

MM-sarja käynnistyy Portugalissa huhtikuun puolivälissä. EM-sarja ajaa mukaan Belgian osakilpailuun toukokuussa.

Pääosin USA:n markkinoilla operoivassa Global-Rallycrossissa kilpailee puolestaan Joni Wiman (Honda).

Lue lisää:

http://urheiluuutiset.com/joni-wimanin-grc-ura-jatkuu-uudessa-honda-tallissa

http://urheiluuutiset.com/heikkinen-siirtyy-rallicrossin-mm-sarjassa-audi-tiimiin

http://urheiluuutiset.com/marcus-gronholmin-poika-rallicrossin-mm-sarjaan

 


Facebook kommentit